EmailTwitterFacebookLinkedIn

(ambulant) Begeleider, De Donge Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur per week

Je cliënt leren wie hij/zij is, zodat hij/zij zich zo zelfstandig mogelijk staande kan houden in de maatschappij, is dat waar jij graag een bijdrage aan levert? 

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Donge ambulant

Deze locatie biedt o.a. ambulante ondersteuning aan mensen met een LVB. Wij gaan naar deze mensen toe, ongeacht de woon- leef en werksituatie. Samen met de cliënt stellen we een trajectplan op. We werken waar nodig samen met gespecialiseerde netwerkpartners om ervoor te zorgen dat de cliënt zelfstandig kan blijven wonen. Hij of zij kan binnen zijn eigen mogelijkheid zelfstandig meedoen in de maatschappij.

Ook appartementen

De Donge heeft ook een appartementencomplex van Humanitas DMH met 17 appartementen waar volwassen mensen met LVB zelfstandig wonen. Wij vinden het belangrijk dat zij zoveel mogelijk zelf kunnen en deelnemen aan het leven in de wijk. Samen met hen ontwikkelen we een trajectplan op maat en worden, eventueel met het netwerk, de hulpvragen in kaart gebracht. Naar aanleiding daarvan stellen we met elkaar persoonlijke doelen op zodat de cliënt zo zelfstandig mogelijk door het leven gaat. In het complex is een steunpunt gevestigd waar cliënten met vragen terecht kunnen bij de begeleiders. Op vaste momenten in de week komt de persoonlijk begeleider bij de cliënt thuis om te werken aan de gestelde doelen.

Onderdeel van de wijk

Bij De Donge zijn cliënten onderdeel van de wijk waar zij wonen. Ze horen bij de buurt. Onze begeleiders zijn flexibel en werken in goed overleg samen met de cliënt zodat zij fijn kunnen wonen. Als mens staat de cliënt centraal en hij/zij maakt daarbij gebruik van ons team. Wij doen dit door de cliënt en hun netwerk mee te nemen en hen de verantwoordelijkheid te geven waar dit kan.  Al 20 jaar begeleidt het team op De Donge mensen met een ondersteuningsvraag. In contact van mens tot mens met als uitgangspunt: jij leert wie je bent, en daarmee kan jij je staande houden. Dagelijks is er op De Donge het eetcafé. Een prettige veilige plek waar iedereen zijn verhaal kan doen. Het eetcafé heeft van 2 uur in de middag tot 10 uur in de avond een kantoorfunctie. Ook in het weekend. 

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorgopleiding, minimaal MBO 4 niveau
  • Affiniteit met de doelgroep en ervaring met ambulante ondersteuning
  • Zelfstandigheid; je kunt omgaan met de ruimte die jij krijgt je functie uit te voeren
  • Je bent in staat methodisch te werken en rapporteren is jou niet vreemd
  • In verband met het ambulante werk ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij jou?

  • Een plek waar we oog hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei
  • Een inspirerende begeleidingsaanpak die onze cliënten echt verder helpt
  • Een klein, gezellig en professioneel team
  • Leuke extraatjes zoals een tweejaarlijks medewerkersfestival, wekelijks bootcampen met collega’s 
  • Prima arbeidsvoorwaarden, CAO GHZ, FWG 40.

Wil je meer weten?

Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met begeleiders Inge van Splunder of Melissa Kerskes op 06-15671960.  Heb je vragen over de procedure bel of app dan met Jowendy van der Graaf, Werving&Selectie, 06-13581271. 

Wij kijken uit naar jouw reactie, want wie weet zij wij een match! Solliciteer voor 16 augustus. In verband met vakantie wordt de briefselectie na de sluitingsdatum gedaan.

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.