EmailTwitterFacebookLinkedIn

(Assistent) Begeleider Woonlocatie Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur

De beste mogelijke zorg, op de LACCS manier. Ken jij LACCS? Lees dan vooral verder, ook als je LACCS niet kent want we leren het je graag!

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Over onze locatie 

Onze woonlocatie op Klarinetweg 16-18, direct bij winkels en openbaar vervoer, bieden wij een thuis aan mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Een waardevolle en bijzondere groep mensen. In ons werk staat de mens centraal en werken wij vanuit de LACCS-visie; een goed leven aan de hand van de 5 gebieden binnen de menselijke behoeftes. Op deze manier bieden wij onze cliënten de best mogelijke zorg. 

Een dag op de Klarinetweg

’s Ochtends wordt er ruim de tijd genomen om alle bewoners te verzorgen. De zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de bewoners is beperkt. Dus opstaan, eten, in bad gaan en aankleden vragen intensieve verzorging. 

Tegen half 10 gaat iedereen naar Werk- en Activiteitencentrum II op Klarinetweg 6, in dezelfde straat dus. Op de groepen worden belevingsgerichte activiteiten gedaan, zoals muziek maken, kijken naar een geprojecteerde sterrenhemel, snoezelen in de snoezelruimte en aromatherapie. De CRDL, een interactief houten instrument dat fysieke aanraking omzet in geluiden, bevordert het contact tussen begeleider en bewoners onderling. Voor zover dat mogelijk is in deze groep, maar juist daarom extra belangrijk: contact is cruciaal om je geliefd en gekoesterd te voelen. 

’s Avonds wordt er gegeten en is er tijd om bijvoorbeeld uitgebreid te badderen of voor een voetmassage. Een aantal bewoners krijgt regelmatig visite van verwanten. Bij mooi weer gaan zij dan lekker met elkaar buiten in de tuin of op het terras zitten. 

Feeling met de doelgroep

Het werk bestaat voor een belangrijk deel uit verzorging. De bewoners zijn beperkt tot zeer beperkt zelfredzaam. Ook zijn zij beperkt communicatief, dus goed aanvoelen wat iemand wil en bedoelt is belangrijk. Feeling hebben met de doelgroep. 

De stappen die jij met de cliënten zet zijn klein, maar jij ziet deze vooruitgang als grote stap. Kijken naar mogelijkheden en deze benutten waar mogelijk. Dat is wat jouw werk zo leuk maakt en waar jij je voldoening uit kunt halen. Met je collega’s werk je iedere dag met veel plezier aan het bereiken van de gestelde doelen. 

Ons team bestaat uit mensen die werken vanuit passie. We werken vanuit de LACCS-methode. Ken je die niet? Dat is geen probleem, dan verzorgen wij je opleiding hiervoor. 

Wat breng jij mee?

  • Minimaal een zorg gerelateerde mbo niveau-3 opleiding 
  • Je bent thuis binnen de intensieve zorg 
  • Het is jouw passie om stappen te zetten met de cliënt, hoe klein ook
  • Je bent zelfstandig en in staat in te spelen op onverwachte gebeurtenissen
  • Het werken met tilliften en andere hulpmiddelen, daar draai jij je hand niet voor om.

Wat bieden wij jou?

  • Oog voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Een opleiding in de LACCS-methode (mocht je deze nog niet hebben) 
  • Een fijn team, waar je op en mee kunt bouwen
  • Heel veel ruimte om je werk in te richten zoals jij dat wilt, we vertrouwen namelijk op  jouw kennis en ervaring
  • Een mooi salaris CAO GHZ, FWG 35 of 40 afhankelijk van opleiding en ervaring.

Wil je meer weten?

Heb je nog inhoudelijke vragen, bel dan met Paul van Aubel, Teammanager, op 06-53704563. 

Voor meer informatie over de procedure bel je met Jowendy van der Graaf, Werving & Selectie, op 06-13581271.

We horen het graag als je interesse hebt! Je kunt solliciteren tot 15 juli 2019. 

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.