EmailTwitterFacebookLinkedIn

Assistent Begeleider Gehandicaptenzorg Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur per week

Een verstandelijke beperking maakt het soms lastig volwaardig mee te doen in de samenleving. Onze gezellige woonlocatie biedt mensen met een verstandelijke beperking daarom een veilige en stevige basis: een eigen appartement, een gezamenlijke woonkamer én jouw begeleiding?  

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Klarinetweg 3-5 is een woonlocatie waar 13 volwassen cliënten wonen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Voor deelname aan het dagelijks leven hebben de cliënten 24 uur per dag begeleiding en behandeling nodig. De nadruk ligt op het individu in de groep en op het begeleiden vanuit individuele programma’s. De begeleidingsbehoefte is gericht op: hulp, overname, toezicht, sturing en stimuleren. Het begeleidingsdoel is voornamelijk stabiliseren en/of verder ontwikkelen, de begeleiding is voortdurend in de nabijheid. 

Aandacht voor bewoners

Onze bewoners zijn erg op zichzelf gericht. Op nummer 3 zijn ze ook veel op hun eigen kamer. Op nummer 5 zijn ze meer in de woonkamer aanwezig, maar dicht bij de begeleider. De gedragsproblematiek vraagt om intensieve begeleiding met veel structuur en oplettendheid. Op nummer 3 zijn bewoners verbaal wat weerbaarder, maar alle bewoners kunnen tot een uitbarsting komen.

Waardevolle en gewaardeerde inbreng  

Je werkt op onze woonlocatie met een leuk en betrokken team. Samen met de coördinator wonen en (assistent) begeleiders zorg je voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin bewoners prettig kunnen leven. Structuur, vaste afspraken, leefregels en grenzen, maar met oog voor het behoud op eigen regie is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Dat vraagt veel van je sociale vaardigheden: empathisch en activerend naar de bewoners en verbindend naar andere organisaties, verwanten én de buurt. Door jouw dagelijkse contacten met bewoners heb je een waardevolle en gewaardeerde inbreng in de aanpak van de begeleiding.  

Wat breng jij mee?

  • Minimaal een zorggerelateerde mbo 3 opleiding  
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Je bent in staat aan te sluiten bij het niveau van de bewoners
  • Je bent alert op veranderend gedrag van bewoners en op groepsprocessen 
  • Je kunt en wilt onregelmatige diensten draaien. 

Wat bieden wij jou?

  • Een professioneel team waar collegialiteit en gezelligheid een belangrijke waarde is
  • Een plek waar we vertrouwen op jouw expertise en kennis en geven je de ruimte dit in te zetten
  • Een LACCS training, mits je deze nog niet niet hebt gevolgd
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, FWG 35 (CAO GHZ). 

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud van deze functie? Bel dan met Laura Davids, Coördinator Wonen, 06-53684949. Voor meer informatie over de procedure kun je bellen met Jowendy van der Graaf, Werving&Selectie, 06-13581271. 

Je hebt tot 3 juni 2019 de tijd om te solliciteren, we kijken uit naar jouw reactie!

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.