EmailTwitterFacebookLinkedIn

Assistent Begeleider Woonlocatie Intensieve Zorg Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur per week

Laat jij je niet snel uit het veld slaan door een pittige groep bewoners en wil jij er juist voor hen zijn en hen met je team ondersteunen in het dagelijks leven? We maken graag kennis met jou!

De locatie

Voor een letterlijk kijkje op de locatie en kennismaking met collega's, kun je deze vlog bekijken: https://vimeo.com/281233384.

Klarinetweg 3-5 is een woonlocatie waar 13 volwassen cliënten wonen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en intensieve gedragsproblematiek. Voor deelname aan het dagelijks leven hebben de cliënten 24 uur per dag begeleiding en behandeling nodig. De nadruk ligt op het individu in de groep en op het begeleiden vanuit individuele programma’s. De begeleidingsbehoefte is gericht op: hulp, overname, toezicht, sturing en stimuleren. Het begeleidingsdoel is voornamelijk stabiliseren en/of verder ontwikkelen, de begeleiding is voortdurend in de nabijheid. Op deze locatie wordt gewerkt met de LACCS visie. De letters van LACCS staan voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding. Al deze ingrediënten dragen bij aan het welbevinden van onze cliënt. Als assistent begeleider is het belangrijk dat jij deze LACCS visie onderschrijft, en deze uitdraagt in jouw werkzaamheden.  

Gedrag mag er zijn  

Als assistent begeleider ben je het dagelijks aanspreekpunt voor onze bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. ADL is een essentieel onderdeel van jouw takenpakket. De groep kan pittig zijn door moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit gedrag mag er zijn, als assistent begeleider weet jij dit in goede banen leiden. Dit aan de hand van duidelijke begeleidingslijnen en ondersteuning van collega’s.  Je hebt aandacht en tijd voor onze cliënten en kan aansluiten bij hun belevingswereld. Daarnaast heb jij een signalerende functie en trekt bij collega’s aan de bel als dat nodig is.  

Je werkt op onze woonlocatie met een leuk en betrokken team. Samen met de coördinator wonen en (assistent) begeleiders zorg je voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin bewoners prettig kunnen leven. Structuur, vaste afspraken, leefregels en grenzen, maar met oog voor het behoud op eigen regie is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Dat vraagt veel van je sociale vaardigheden: empathisch en activerend naar de bewoners en verbindend naar andere organisaties, verwanten én de buurt. Door jouw dagelijkse contacten met bewoners heb je een waardevolle en gewaardeerde inbreng in de aanpak van de begeleiding.

Wat breng jij mee?

  • Minimaal een zorggerelateerde MBO 3 opleiding  
  • Affiniteit en ervaring met intensieve zorg
  • Ervaring met de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag 
  • Je bent alert op veranderend gedrag van bewoners en op groepsprocessen 
  • Je kunt en wilt onregelmatige diensten draaien (geen nachtdiensten). 

Wat bieden wij jou?

  • Een gezellig, collegiaal en professioneel team 
  • Een plek waar ontwikkeling mogelijk is en jij daar een bijdrage aan kan leveren 
  • Jouw ontwikkeling is de toekomst, daarop investeren wij graag
  • Een LACCS opleiding (mocht je deze nog niet hebben) 
  • Prima arbeidsvoorwaarden, FWG 35 (CAO GHZ).  

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de locatie of de inhoud van deze functie? Die beantwoorden we graag! Bel dan met collega's op de locatie op 0180-691730. Voor meer informatie over de procedure bel of app je met Jowendy van der Graaf, 06-13581271. 

Solliciteer voor 19 november 2019. Wie weet ben jij de toevoeging voor ons team!

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.