EmailTwitterFacebookLinkedIn

Begeleider 1 op 1 Barendrecht

Barendrecht

Uren zijn in overleg bespreekbaar (8-32 uur per week)

Bied jij net dat beetje meer qua zorg? Is 1 op 1 begeleiding de uitdaging die jij zoekt? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Over de locatie 

Op Klarinetweg 12-14 wonen 12 mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Onze bewoners hebben, net als ieder ander, behoefte aan een optimale ontwikkeling hoe klein deze soms ook is. Zij zijn niet in staat om zelfstandig de wereld te ontdekken en ervaringen op te doen. En dus hebben zij jouw hulp nodig om de wereld naar hen toe te brengen. Samen creëren jullie een begrijpelijke, uitdagende en veilige wereld. 

Onze bewoners zijn in bijna alle dagelijkse handelingen de hele dag afhankelijk van anderen. Hun beperkte communicatiemogelijkheden vragen iedere dag weer het uiterste van jouw creativiteit om met hen in contact te komen. Echt contact en elkaar zien en vertrouwen is belangrijk om je te kunnen vertrouwen. Maar als je eenmaal die mooie band hebt opgebouwd ervaar je ook de mooiste reacties. Zo kan jij een waardevolle bijdrage leveren aan de kleine stapjes die zij in het leven zetten! 

Bijdragen aan ontwikkeling en kwaliteit van leven in 1 op 1 begeleiding

Binnen deze groep is er 1 cliënt die extra zorg en begeleiding krijgt. Een groot deel van de week is er naast de groepsbegeleider een extra begeleider voor deze cliënt. Ben jij dé begeleider die graag goede zorg en dagbesteding biedt en die dit ook goed kan in een 1 op 1 begeleiding?  Wil jij als de begeleider van deze cliënt hem die extra zorg geven die hij nodig heeft? Dan kijkt hij uit naar jouw komst! Met jouw specifieke kennis en ervaring op het gebied van observatie, signalering en 1 op 1 begeleiding, kan jij een bijdrage leveren aan zijn ontwikkeling en kwaliteit van leven.  

1 op 1 begeleiding

Voor deze cliënt zijn wij op zoek naar een tijdelijke begeleider voor de periode van de extra financiering die deze cliënt heeft (tussen de 6 en 18 maanden). Hij/zij is naast het vaste team van begeleiders degene die observatie, signalering en begeleiding van deze cliënt op zich neemt. Je begeleidt in je diensten ook de rest van de groep mee, of houdt het lijntje met de groep in samenwerking met je collega begeleider.  

Bij ons kan je je kennis en ervaring van intensieve zorg en 1 op 1 begeleiding optimaal inzetten. Je werkt nauw samen met de gedragsdeskundige en persoonlijk begeleider van de cliënt. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het naleven van zijn ontwikkeldoelen. Vanuit je kennis en ervaring ben je ook in staat de andere teamleden te coachen in de bejegening en begeleiding van de cliënt. Gezien de tijdelijkheid van de financiering is het overbrengen van kennis en ervaring naar de rest van het team een belangrijke voorwaarde voor het team om het later zelf te doen.

Jij ziet door je scherpe observaties mogelijkheden en signaleert waar er nog zaken nodig zijn of anders kunnen. En wanneer je voldoende informatie en kennis hebt verzameld, betrek de vaste begeleider en gedragsdeskundige er bij en pak je samen de vervolgstappen op. We werken vanuit het LACCS-programma. Ken je die niet? Dat is geen probleem, dan leiden we je daarvoor op. Ook kennis en ervaring van andere programma’s of visies is welkom, bijvoorbeeld triple-C. De 1 op 1 begeleiding is er al ¾ jaar en heeft mooie resultaten opgeleverd. Dit willen we graag nog doorzetten.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een zorg gerelateerde MBO 4 of HBO-opleiding (bijvoorbeeld Social Work of Verpleegkunde) 
 • Je hebt ervaring met ernstig meervoudig beperkte cliënten, het is een pré als je bekend bent met 1 op 1 begeleiding
 • Je hebt de drive én het geduld om de cliënt vanuit zijn wensen, mogelijkheden en doelen vooruit te helpen in een 1 op 1 situatie
 • Je bent realistisch, niet alleen als het gaat om het stellen van doelen, je weet ook dat het werk fysiek best wat van je vraagt en dat je onregelmatig gaat werken (geen nachtdiensten) 
 • Je bent sterk in observeren en analyseren en kan hierin met de persoonlijk begeleider en gedragsdeskundige goed optrekken
 • Je trekt tijdelijk met de cliënt op om te werken aan doelen en gaat daarna weer weg, of wanneer het heel goed bevalt kom je werken in ons vaste team
 • Je bent in staat om de kennis er ervaring die je hebt en op doet bij deze cliënt goed over te zetten naar collega’s.

Wat bieden wij jou?

 • Een gezellig team dat werkt met passie en met hun hart voor onze bewoners  
 • Een plek waar we graag gebruik maken van jouw kennis en expertise waarin je zelf regie hebt 
 • Oog voor jou als medewerker en je professionele en persoonlijke ontwikkeling 
 • Een salaris conform CAO GHZ, FWG 45 (afhankelijk van opleiding en ervaring). Ook ZZP’ers zijn welkom om te reageren 
 • Mogelijkheden voor bruto uitruilmogelijkheden voor de aanschaf van bijvoorbeeld een laptop of telefoon
 • Een contract voor bepaalde tijd, zolang het nodig is voor deze bewoner. 
 • De mogelijkheid om na de periode 1 op 1 begeleiding in te stromen in het vaste team.

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen, bel dan met Paul van Aubel, teammanager op 06-53704563.  

Voor meer informatie over de procedure bel of app je met onze collega Jowendy van der Graaf, Werving & Selectie op 06-13581271. 

Graag gaan we met jou het gesprek aan! Laat ons uiterlijk 1 september weten waarom jij bij ons wilt werken, iets leuks over jezelf wat niet in je CV staat en we zijn benieuwd naar wat jou gelukkig maakt! Wie weet tot snel!

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.