EmailTwitterFacebookLinkedIn

Begeleider B Zorgboerderij, Barendrecht

Barendrecht

24 uur per week, verdeeld over 4 dagen per week

Word jij blij van het begeleiden van cliënten, het werken op een boerderij en daarbij het coachen van jouw collega medewerkers? Lees dan vooral verder en wie weet zijn wij een match!

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Over de locatie

In de loop der jaren heeft recreatieboerderij de Kleine Duiker een groei en ontwikkeling doorgemaakt. Humanitas DMH beweegt hierin mee door steeds meer cliënten per dag een zinvolle werk- en dagbestedingsplek te geven op deze locatie. Op dit moment komen er gemiddeld 26 cliënten per dag op de Kleine Duiker onder begeleiding van medewerkers van HDMH en diverse vrijwilligers. Het contact met dieren en het werken in de natuur heeft een positieve invloed op onze cliënten. 

Samenwerken met de maatschappij 

De boerderij is sinds 2015 onderdeel van ‘de Zuidpolder’, een nieuw natuurgebied in Barendrecht. Dit trekt meer bezoekers maar vergt ook meer onderhoud aan het groen op en rondom de boerderij. Voor HDMH is De Kleine Duiker een buitenlocatie waar cliënten een zinvolle werk of dagbesteding kunnen ontvangen. HDMH wil zich onderscheiden als buitenlocatie voor werk en dagbesteding door vooral in te zetten op de samenwerking met de maatschappij. Maar ook het integreren in deze samenleving en het creëren van een veilige leer- en ontwikkelomgeving voor de cliënten. 

Zowel begeleider als "boer"

Medewerkers werken nauw samen met het boerderijpersoneel en zijn daadkrachtig, consequent en zorgen voor constante nabijheid bij de cliënten. Hij of zij zorgt ervoor dat het gestructureerde dagprogramma uitgevoerd, geëvalueerd en eventueel bijgesteld wordt hierbij zijn veiligheid en voorspelbaarheid kernwoorden.

Daarnaast heeft de medewerker affectie met het boerderijleven heeft een voorbeeldfunctie in het buiten werken, ook met slecht weer, en draagt zorg voor de veiligheid van mens, dier en omgeving tijdens het uitvoeren van de activiteiten. 

In overleg met het personeel van de Kleine Duiker vindt afstemming plaats over de verdeling van de activiteiten en werkzaamheden zodat cliënten aan het begin van de dag weten waar ze aan toe zijn. Ook kijkt de medewerker goed naar welke cliënten binnen de groep kunnen samenwerken en zorgt dat cliënten hier indien nodig ondersteuning bij krijgen. Het groepsproces wordt bewaakt, communicatie onderling wordt gekanaliseerd en de medewerker werkt actief mee met de (boerderij) activiteiten. 

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde zorgopleiding, minimaal op hbo-niveau (bv. Social Work)
 • Je wilt 24 uur werken, verdeeld over 4 dagen
 • Aantoonbare ervaring met het coachen van medewerkers
 • Affiniteit met de doelgroep, evenals met het werken op een boerderij en met dieren
 • Je hebt ervaring in het werken volgens de methodische cyclus en het volgen van en anticiperen op interne processen
 • In staat om op operationeel niveau te overleggen met Stichting De Kleine Duiker.

Wat bieden wij jou?

 • Een leuke functie die je zelf kunt vormgeven binnen de kaders van zelforganiserend werken
 • Oog voor jou als medewerker en je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Een prachtige werkplek waar geen dag hetzelfde is
 • Deelname aan leuke activiteiten, zoals ons tweejaarlijks medewerkersfestival en onze wekelijkse business bootcamp
 • Een interessante bonusregeling als jij nieuwe medewerkers aandraagt
 • Een salaris in functieschaal 45 conform CAO gehandicaptenzorg. 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze functie bel dan met Magda de Bakker, coördinator dagbesteding, op 06-51647317. Voor meer informatie over de procedure bel of app je met Jowendy van der Graaf, Werving&Selectie, 06-13581271.

De sollicitatiegesprekken worden na de sluitingsdatum (15 augustus) ingepland in de laatste week van augustus. Zien we je dan?

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.