FacebookLinkedIn

Bestuurssecretaris / Strategisch adviseur

Nieuwegein

32 - 36 uur

Op zoek naar een verscheidenheid in vraagstukken? Waarin jij met jouw aanpak een bijdrage levert aan de bedoeling van onze organisatie? En waarin je bijdraagt aan het geluk van “Bram” (onze cliënten en medewerkers). Dan ben jij onze nieuwe collega!

Welkom in ons managementteam! 

In de functie van bestuurssecretaris/strategisch adviseur draag je vanuit verschillende rollen bij aan onze organisatie. Je bent volwaardig lid van het managementteam en werkt nauw samen met de raad van bestuur, cliëntenraad, ondernemingsraad en raad van toezicht. Met jouw kennis en expertise adviseer en ondersteun je het mt en de rvb met het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het strategisch beleid en jaarplan. Je bewaakt samen met de mt-leden de samenhang tussen tactisch en strategisch beleid en richt je op het stroomlijnen en bewaken van de besluitvorming in de organisatie. Je ondersteunt je collega's bij het realiseren van de strategische ambities. 

Daarnaast ben je opdrachtgever of pak je de rol van programmamanager bij diverse projecten en vertegenwoordig je de organisatie bij externe contacten. 

Verbinder

Met jouw oog voor verhoudingen binnen onze organisatie bewaak en ondersteun je zowel de rvb als de rvt bij de naleving van de principes van good governance, waarbij de Governancecode Zorg als leidraad dient. Je schroomt niet om hen gevraagd en ongevraagd van advies met betrekking tot de inrichting van besluitvormingsprocessen te voorzien. Je hanteert hierbij het informatieprotocol als uitgangspunt. Ook stel je statuten en reglementen op en beheert deze.

Het naleven van de wet- en regelgeving in de brede zin van het woord verlies jij niet uit het oog. Jij ziet erop toe dat wij handelen vanuit de bedoeling en met de intentie de (administratieve) regeldruk zo klein mogelijk te houden. Dit doe je vanuit nauw contact met de afdelingen kwaliteit & veiligheid en finance & control. Door jouw inzet draag je bij aan het verbinden, borgen en uitwisselen van kennis op dit beleidsterrein.

Andere ondersteunde taken die je uitvoert hebben betrekking op kennisontwikkeling en evaluatie. Evenals een goede voorbereiding van vergaderingen van de rvt en de commissies. Naast deze voorbereidingen draag je zorg voor het archiveren en bewaken voor de voortgang van gemaakte afspraken. Hierbij werk je nauw samen met de bestuursassistent.

Dit ben jij

Je bent in staat belangentegenstellingen te overbruggen en menselijke verhoudingen te doorzien. Het opbouwen en onderhouden van relaties zijn voor jou een vanzelfsprekendheid: je bent van nature een verbinder met een feilloos gevoel voor verhoudingen. Je bent gericht op de ander en tegelijkertijd een autonome denker. Zo weet je ook op de juiste momenten zichtbaar en minder zichtbaar te zijn. Je bent een proactieve steun en toeverlaat en tegelijkertijd een kritisch sparringpartner van de bestuurder en rvt. Met jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat om heldere beleidsnotities en -voorstellen op te stellen. Je hebt inzicht in zowel interne als externe communicatiestrategieën, schakelt snel en bent sterk in organiseren en plannen. De waarde van humor en relativeringsvermogen in het dagelijks werken met elkaar is jou niet onbekend.

Wat neem je mee? 

  • Een academisch denk- en werkniveau, aangevuld met kennis van en inzicht in organisatiebesturing en -strategie
  • De belangrijke strategische thema’s in de gehandicaptenzorg zijn jou bekend of je weet deze je snel eigen te maken: je bent in staat hierop in te spelen en het mt hierin mee te nemen
  • Bij voorkeur heb je een netwerk in de gehandicaptenzorg en anders weet je er een op te bouwen
  • Je bent flexibel als het gaat om werktijden en het uitvoeren van verschillende activiteiten.

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

  • Een interessante, dynamische en inspirerende organisatie met veel boeiende vraagstukken en uitdagingen
  • Merkbaar bijdragen aan de missie ‘Bram voelt zich gelukkig en doet ertoe’
  • Ruim 1.300 collega’s die intrinsiek gemotiveerd werken in de zorg
  • Uitstekende faciliteiten om je continu inhoudelijk te blijven ontwikkelen
  • Prima arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van ervaring FWG 65 (max. € 5.957,-)
  • Standplaats Nieuwegein (wij werken zowel op kantoor als thuis).

Wil je meer weten?

Het kan zijn dat je meer wilt weten over deze vacature. Vragen stellen kan altijd. Voor inhoudelijke vragen kan je bellen met Marc Bindels (interim bestuurder) of Monique Walboomers (directeur HR en ontwikkeling). Beiden zijn bereikbaar via 030-6005170.

Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!