FacebookLinkedIn

Directie assistent, Midden Nederland

Nieuwegein

Van Den Haag tot Amersfoort, van Amsterdam en Almere tot Odijk

20 - 28 uur

Ben jij een kei in agendabeheer en het ondersteunen van personele zaken, dan zoeken wij jou!

Wij kunnen jouw kennis, organisatietalent en proactieve houding goed gebruiken bij de ondersteuning van onze rayondirecteur op het gebied van agendabeheer, mailbehandeling, archivering van stukken en personele zaken! Een mooie functie om in door te groeien en je ervaring uit te breiden. Met jouw hulp zijn wij nog beter in staat focus te houden en succes te realiseren voor onze cliënten. Heb jij naast al je kennis ook nog passie voor en affiniteit met zorg? Dan hebben wij de baan voor jou! 

Ons verhaal; jouw inzet 

Veel mensen redden zich niet even makkelijk in het dagelijks leven. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of bijkomende problemen kunnen daar hulp bij gebruiken. Wij willen deze mensen zoveel mogelijk ondersteunen door hen vanuit eigen kracht mee te laten doen in de maatschappij. Dat vraagt om een sterke organisatie, waarbij jij als directie assistent een belangrijke rol speelt.  

Aagje, de rayondirecteur, heeft een drukke agenda, is graag aanwezig op één van onze locaties in de regio en wordt veel gevraagd om aan te sluiten bij overleggen over uiteenlopende onderwerpen. Soms een zeer uitdagende taak haar agenda te vullen en te bewaken. Je werkt samen met een collega directie assistent, met eigen taken en verantwoordelijkheden, maar indien nodig bewaak je elkaars aandachtsgebieden.

Je hebt als directie assistent dan ook een uitdagende baan, in een dynamische omgeving met een behoorlijke verantwoording: 

  • Je ondersteunt de rayondirecteur in haar functie, proactief en organisatorisch, o.a. bij het maken van afspraken, het efficiënt en effectief inplannen van haar agenda.
  • Het logisch opslaan en archiveren en bewaken van stukken en bestanden van het rayon en de directeur.
  • Je weet wat de rayondirecteur nodig heeft voor haar afspraken en zorgt dat alles tijdig beschikbaar is op de juiste plek. 
  • Je ondersteunt bij personele vraagstukken: je bent roostercontactpersoon, ondersteunt bij de organisatie van werving en selectie en inwerkprogramma’s van nieuwe collega, attenties bij verjaardagen, e.d).

Over ons rayon

Rayon Midden bestaat uit diverse woonlocaties en Homerun Teams (ambulante teams) in onder andere Den Haag, Westland, Zoetermeer, Gouda, Utrecht, Nieuwegein, Odijk, Veenendaal, Amersfoort, Amsterdam en Almere. Overleggen zijn met name in Nieuwegein. 

Dit ben jij!

Je staat met beide benen op de grond, je wordt blij van het creëren van overzicht en bent een echt organisatietalent. Je kan goed puzzelen, ordenen en meedenken. Je hebt meer dan genoeg goede ideeën over hoe je de rayondirecteur ondersteunt om grip te krijgen, te prioriteren en efficiënt te laten werken. Jij bent de drijvende kracht, hebt aan één woord genoeg om weer verder te kunnen en bent onmisbaar voor Aagje, haar managers en netwerk! 

Wat zit er dan zoal in jouw rugzak?   

Je bent directie assistent met eigen regie, verantwoordelijkheid en je werkt vanuit gelijkwaardigheid naar al de contacten. Daarnaast zit structureren, prioriteren, overzicht houden en analyseren in je DNA! Je bent handig met systemen: MS Teams en SharePoint.  Je ziet snel waar je hulp nodig is en hoe dingen anders en/of beter kunnen. Je werkt daar waar je nodig bent, soms in Nieuwegein, soms in het rayon, maar uiteraard ook vanuit huis. 

Ben jij ons nieuwe collega? 

Dan kijken we uit naar jouw komst! Bij ons is veel mogelijk en krijg je veel vrijheid om je werk te doen en je ambities na te jagen. Dat moet wel bij je passen natuurlijk. Maar als het je past, zit je ook echt op een goede plek waar je veel kunt leren en je veel kunt brengen. 

Wat je nog meer van ons kunt verwachten? Een salaris afgestemd op jouw ervaring en opleiding in salarisschaal FWG 40 cao gehandicaptenzorg (maximaal € 3.154,-), goede secundaire voorwaarden en een telefoon en laptop in bruikleen.  

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar deze vacature of heb je nog vragen? Mail, bel of whatsapp met Brigitte Albers via 06-23831619. Wij kijken uit naar jouw reactie! Je krijgt direct antwoord en maken graag kennis met je!

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!