FacebookLinkedIn

Gedragsdeskundige Friesland

Friesland

24 – 28 uur per week

Kom jij je collega's adviezen geven over de juiste individuele aanpak van onze cliënten? Zodat zij de cliënt binnen de forensische zorg kunnen ondersteunen in het zetten van stappen in hun leven? Denk je ook graag mee aan nieuwe methodieken en wetenschappelijk onderzoek? Dan hebben wij een interessante baan voor je. Je wordt bij ons continue uitgedaagd, wat maakt dat je blijft groeien in je vak. We hopen snel kennis met jou te maken, een enthousiast en bevlogen team collega's staat te popelen om met jou samen te werken!

Over ons

Niet iedereen redt zich even makkelijk in een complexe samenleving. Denk aan (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en forensische problematiek. Zij lopen gemakkelijker in de valkuilen van bijvoorbeeld schulden, criminaliteit en verslaving. Via Homerun Forensische zorg helpen we hen het leven weer onder controle te krijgen, hoe moeilijk de startsituatie ook is. Homerun is een door Humanitas DMH zelf ontwikkelde methodiek waarbij er in fases gewerkt wordt aan herstel en stap voor stap een ‘homerun’ geslagen wordt. Onze ambulante trajecten worden veelal in samenwerking met de reclassering uitgevoerd. Lijkt het je wat? Dan ga je straks werken in het Forensische team Friesland en geef jij je collega’s hiervoor adviezen voor de juiste individuele aanpak, gebaseerd op jouw kennis en inzichten.


Jij doet ertoe! Do docht er ta! 

Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies als gedragsdeskundige heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Dat kan ook risico’s meebrengen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. Toch benieuwd? Britt en Femke vertellen je graag meer over Humanitas DMH en hun werk als gedragsdeskundige in de Forensische Zorg.

Inhoudelijk verantwoordelijk

Het aantal forensische cliënten binnen de forensische zorg bij Humanitas DMH neemt toe. Voor je collega gedragsdeskundigen ben je dus erg welkom. Ook de teammanager, trajectcoördinatoren en begeleiders met wie je in begeleiding- en behandeldriehoeken werkt, kijken uit naar jouw expertise en sterke analyses.

Werkend vanuit onze Humanistische kernwaarden, bied jij de medewerkers in het team de adviezen voor de effectieve aanpak waarmee zij de cliënt ondersteunen in het zetten van stappen naar een beter leven. Dat gebeurt in trajecten waar jij adviseert of inhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Je werkt vanuit de driehoek en maakt samen plannen op en zet lijnen uit. Je vormt je een beeld en zorgt voor goede (behandel)adviezen bijvoorbeeld het inzetten van ‘AR op maat’ (Agressie Regulatie). Daarnaast is het risicomanagement (risico taxatie en preventie/herhaling van delict gedrag) een cruciaal onderdeel van de forensische zorg. 


Wat ga je doen?

 • Intakegesprekken voeren met de cliënt en de (traject)coördinator in de forensische zorg
 • Begeleiden van interne multidisciplinaire overleggen
 • Begeleiden van intervisie en deskundigheidsbevordering
 • Consulteren en adviseren van begeleiders en trajectcoördinatoren
 • Uitvoeren van risicotaxaties, kortdurende behandeling en gedragsinterventies
 • Regie voeren ten aanzien van de in het trajectplan opgenomen behandeldoelen.

‘Bram voelt zich gelukkig en doet ertoe’

Je verricht goed werk voor onze cliënten en de samenleving. Maar we verwachten meer van je. Gelukkig maar, want je wilt zelf continu uitgedaagd worden en groeien in je vak. Met ons heb je de ambitie kwaliteitszorg te bieden, slim en vernieuwend. Daarom krijg je in onze informele, landelijke organisatie de ruimte om mee te denken over en te werken aan nieuwe methodieken en wetenschappelijk onderzoek. Samen met andere experts die dezelfde gedrevenheid hebben als jij. De nieuwe inzichten die je dit oplevert deel je weer met je collega’s in andere regio’s, soms ook in de vorm van trainingen. Daarnaast weet je een lerende setting te creëren en diverse behandelinstrumenten te implementeren in de teams van jouw regio.

Dit ben jij

Je hebt een onafhankelijke houding en bent in staat snel te schakelen tussen individu, traject, keten en organisatie. Je hebt sterke sociale vaardigheden in zowel reflectie, advies, intermenselijke zorg, opbouw als in het onderhoud van relaties. Verder neem je mee: 

 • Een academische opleiding tot psycholoog of orthopedagoog
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als gedragsdeskundige; bij minder werkervaring zijn wij benieuwd hoe jij denkt dat te compenseren
 • Deskundigheid op het gebied van de LVB doelgroep, (integrale benadering van) begeleiding en behandeling
 • Je bent vertrouwd met het werken binnen gehandicaptenzorg, jeugdhulp, ggz en/of justitie, ervaring in het ambulant werken is een pre
 • Flexibiliteit van jouw (en onze!) kant; thuiswerken is mogelijk maar ook er zijn als dat nodig is en daarvoor ook bereid zijn te reizen (bijvoorbeeld voor het doen van een intake).

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team, we zijn benieuwd naar jouw ideeën en inbreng  
 • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 60/65 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 5.772, - op fulltime basis
 • Extra vrije tijd (PBL), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
 • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of WhatsAppen met Jade van der Woude (manager) 06-52764512 of Ben van Dijk (gedragsdeskundige) op 06-30611614.
Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. 
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. 

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!