FacebookLinkedIn

Gedragsdeskundige rayon Midden

Utrecht en omgeving

Den Haag en omgeving

Uren en locatie(s) in overleg

Niet iedereen redt zich even makkelijk in een complexe samenleving. Denk aan (jong)volwassenen met een LVB die te maken hebben met complexe vraagstukken in hun jonge leven. Om hen volwaardig mee te laten doen in de maatschappij, is het belangrijk dat deze doelgroep passende behandeling en begeleiding krijgt.

Kom jij je collega's adviezen geven over de juiste individuele aanpak van onze cliënten? Denk je ook graag mee aan nieuwe methodieken en wetenschappelijk onderzoek? Dan hebben wij een interessante baan voor je. Je wordt bij ons continue uitgedaagd, wat maakt dat je blijft groeien in je vak. We hopen snel kennis met jou te maken: verschillende teams in het rayon kunnen jouw expertise en sterke analyses goed gebruiken én een enthousiast, bevlogen team collega's staat te popelen om met jou samen te werken. 

Over ons

Op diverse locaties wonen cliënten met een licht tot matig verstandige beperking en bijkomende multi-problematiek, zoals autisme, verslaving en psychotische gedrag. Ze hebben vaak een VG6 indicatie. We bieden hen een beschermde woonomgeving en behandellocatie: een plek waar je je veilig kan voelen en waar mensen zijn waar je op kan bouwen. Zo krijgen zij weer grip op het leven. 

In Amersfoort, Almere en Den Haag staan ook onze Homerunhuizen. Deze huizen zijn bedoeld voor jongvolwassenen met een LVB en een WLZ indicatie. Hier leren deze jongeren, in de leeftijd van 18 tot 27 jaar zelfstandig te wonen en volgen zij een kortdurend traject van 3 a 4 jaar om uit te kunnen stromen naar een eigen woning. In Almere staat volgend jaar iets leuks op de planning: we verhuizen naar een prachtig nieuwbouw pand! Dit betekent dat we nog meer jongeren begeleiding kunnen bieden en dat ons team het komend jaar volop zal groeien en ontwikkelen.

Tot slot bieden we ook ambulante ondersteuning. We begeleiden volwassenen met LVB, gezinnen waarbij minstens één ouder een LVB heeft. Ook zijn we actief binnen de forensische zorg, waarbij we (jong)volwassenen met een (vermoeden van) LVB en een juridische zorgtitel begeleiden. Deze ambulante ondersteuning richt zich op allerlei leefgebieden, met als doel stabiliteit te creëren in de leefsituatie.

Dit ga jij doen! 

Als gedragsdeskundige werk jij samen met de begeleiders en coördinatoren op de locaties en in de teams om de cliënten de handvatten te geven die hij/zij nodig heeft. Het netwerk speelt een belangrijke factor in de samenwerking. Jij neemt de intakegesprekken voor je rekening en weet op verantwoorde wijze te komen tot behandeldoelen. Je stelt trajecten op waar je zorginhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Je werkt samen in diverse begeleiding- en behandeldriehoeken, met de manager, coördinatoren en begeleiders en hebt gedurende de trajecten voornamelijk een coachende, adviserende en sturende rol. Hierbij zet je niet alleen de cliënt centraal, maar ben je ook in staat om de coördinatoren en begeleiders in hun kracht te zetten. Zo coach je hen bijvoorbeeld bij complexe zorgvragen, zij staan immers direct naast de cliënten en zorgen voor de uitvoering van de trajecten.

Overstijgend in de organisatie spelen er veel ontwikkelingen rondom zorginhoud en behandeling: er zijn verschillende expertisegroepen waar jij je bijdrage kan leveren en kan je je aansluiten bij interne multidisciplinaire overleggen, intervisies en deskundigheidsbevorderingen.  

Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 

Wie ben jij?

Jij wil uitgedaagd worden en groeien in je vak. Samen met ons heb jij de ambitie om zorg te bieden op een slimme en vernieuwende wijze. Je hebt sterke sociale vaardigheden en een onafhankelijke, betrokken houding: reflecteren, verbinden, afstemmen en adviseren passen je goed. Gelukkig ben jij ook in staat om snel te schakelen tussen individu, traject, keten en organisatie. Tot slot heb je een afgeronde, academische opleiding binnen de gedragswetenschappen, bij voorkeur als GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist, op zak.   

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde, blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar, zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. Iedereen is uniek. Juist de verschillen tussen mensen helpen ons om nog beter bij te dragen aan het geluk van onze “Bram” (onze cliënten, medewerkers en dus ook jouw geluk!). En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. Dat staat mooi op papier, maar we zijn maar even heel onbescheiden: bij ons is het ook echt zo. 

Wat kun je nog meer van ons verwachten? Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 60/65, cao gehandicaptenzorg (maximaal € 6.320,-) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of whatsappen met Iris Klok (adviseur werving & selectie) via 06-29681266 of Linda Geenen (HR adviseur) via 06-51369858. Zie jij jezelf al bij ons werken? Solliciteer! Een lange brief hoef je niet te schrijven. Geef aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. 

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!