FacebookLinkedIn

Gedragsdeskundige Zutphen e.o

Zupthen e.o.

18 uur per week (meer uren zijn zeker bespreekbaar)

Ben jij orthopedagoog of psycholoog en toe aan een andere of volgende stap? Dan zijn wij misschien wel de organisatie waar jij je talenten optimaal kan inzetten en kan doorgroeien. Een gedragsdeskundige vinden we niet 1,2,3 en jij vond ons misschien tot nu toe ook niet. Waarschijnlijk heb jij ons ontzettend veel te bieden en wij jou ook!

Niet iedereen redt zich even makkelijk in een complexe samenleving. Denk aan (Jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en forensische problematiek. Zij lopen gemakkelijker in de valkuilen van bijvoorbeeld schulden, criminaliteit en verslaving. Via Homerun, onderdeel van Humanitas DMH, helpen we hen dan het leven weer onder controle te krijgen, hoe moeilijk de startsituatie ook is. Geef jij je collega’s hiervoor adviezen voor de juiste individuele aanpak, gebaseerd op jouw kennis en inzichten?

Inhoudelijk verantwoordelijk
Het aantal cliënten bij Humanitas DMH neemt toe. Voor je collega gedragsdeskundigen ben je dus erg welkom. Ook de manager, coördinatoren en begeleiders met wie je in begeleiding- en behandeldriehoeken werkt, kijken uit naar jouw expertise en sterke analyses. Werkend vanuit onze Humanistische kernwaarden, bied jij de medewerkers in het team de adviezen voor de effectieve aanpak waarmee zij de cliënt ondersteunen in het zetten van stappen naar een prettig leven. Dat gebeurt in trajecten waar jij adviseert of inhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Wat belangrijk is, is het werken in de driehoek waarbij je samen optrekt in het maken van plannen en uitzetten van lijnen. Je vormt je een beeld en zorgt voor goede (behandel)adviezen.

Je verricht goed werk voor onze cliënten en de samenleving. Maar we verwachten meer van je. Gelukkig maar, want je wil zelf continu uitgedaagd worden en groeien in je vak. Met ons heb je de ambitie zorg  te bieden, slim en vernieuwend. Daarom krijg je in onze informele, landelijke organisatie de ruimte om meedenken over en te werken aan nieuwe methodieken en wetenschappelijk onderzoek. Samen met andere experts die dezelfde gedrevenheid hebben als jij. De nieuwe inzichten die je dit oplevert deel je weer met je collega’s in andere regio’s, soms ook in de vorm van trainingen. Daarnaast weet je een lerende setting te creëren en diverse behandelinstrumenten te implementeren in het team van jouw regio.

Over ons

Warnsveld

In Het Horseler wonen 16 mensen met een verstandelijke beperking. Een mooie mix van jong en oud, van twintigers tot zeventigers. Wat ze bindt: de wens om zo zelfstandig mogelijk te wonen. De appartementen zijn ruim, voorzien van een aparte slaap- en badkamer en de woonkamer is voorzien van een keukenblokje. Bijna alle appartementen, op één na, hebben een buitenruimte: een tuintje op de begane grond of een balkon voor de hoger gelegen appartementen.

Lochem

Een bruggetje over de vaart brengt je naar een zijstraat in het schilderachtige oude centrum van Lochem. Daar ligt woonlocatie de Blauwe Torenstraat, een appartementencomplex uit de jaren ‘90. Aan de in oude stijl opgetrokken buitenkant zie je niet dat erachter een riant complex huist, met 15 appartementen aan een galerij rond een gezellige binnentuin. Leibomen sieren het terras van de binnentuin, waaraan ook de bergingen grenzen. Handig, want de bewoners rijden via de achterom hier zo hun fiets binnen. Verderop in de straat zijn nog 3 appartementen waar Humanitas DMH ambulante begeleiding biedt via Volledig Pakket Thuis. Veel bewoners zijn jong, twintigers, met multiproblematiek. Belangrijk is daarom rust bewaren, regelmaat en structuur. Voor het avondeten schuiven de meeste bewoners graag aan in de ruime huiskamer op de Blauwe Torenstraat. Hier wordt drie keer in de week gekookt.

Zutphen specialistisch ambulant

Met deze ambulante tak bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problemen. Wij ondersteunen hen op alle leefgebieden met als doel stabiliteit te creëren in hun leefsituatie. Wij bieden ondersteuning binnen de domeinen WMO, WLZ en Jeugd in regio Zutphen.

Jij doet ertoe!
Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Dat kan ook risico’s meebrengen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 

Wat ga je doen?

 •  Intakegesprekken met de cliënt en de coördinator
 •  Begeleiden van interne multidisciplinaire overleggen
 •  Begeleiden van intervisie en deskundigheidsbevordering
 •  Consultatie en advisering van begeleiders en coördinatoren
 • Uitvoeren van risicotaxaties, kortdurende behandeling en gedragsinterventies
 • Regie voeren ten aanzien van de in het trajectplan opgenomen behandeldoelen.

Dit ben jij 

 • Academische opleiding tot psycholoog of orthopedagoog.
 • Je bent vertrouwd met het werken in de gehandicaptenzorg
 • Een onafhankelijke houding en in staat snel te schakelen tussen individu, traject, keten en organisatie
 • Sterke sociale vaardigheden: reflectie, advies, intermenselijke zorg, opbouw en onderhoud relaties.

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistisch achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Een warm welkom, wij zijn benieuwd naar jouw ideeën en inbreng  
 • Enthousiaste, gemotiveerde teams om mee samen te werken
 • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 60 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 4.905,- 
 • Extra vrije tijd (PBL), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
 • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of WhatsAppen met Sylvia Meijer (0650002892) of Anita Hilberink (0630268081) (managers). Wij zijn nieuwsgierig naar jouw reactie, indien wij passen bij jouw ambities en jij past bij ons nemen wij direct contact met je op en hebben we snel een afspraak. 
Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen en waar jij enthousiast van wordt, en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen, en dan hopen we je snel te ontmoeten. Deze vacature blijft open staan totdat jij ons gevonden hebt.

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.