FacebookLinkedIn

Gedragswetenschapper Noord-Nederland

Ter Apel

Groningen, Drenthe, Friesland

24 uur per week (of geef aan hoeveel je zou willen werken).

Ben jij orthopedagoog of psycholoog, starter of heb je juist al de nodige ervaring? Wij hebben per direcht een hele leuke uitdagende functie beschikbaar als gedragswetenschapper voor onze cliënten met een licht verstandelijke beperking in combinatie met andere problematiek. Ook hebben we in 2023 plekken beschikbaar voor de OG-opleiding. Kom jij je collega's adviezen geven over de juiste individuele aanpak van onze cliënten? Lees dan snel verder en bekijk een videoportret van één van onze cliënten. 

 

Over ons

Onze cliënten redden zich niet altijd even makkelijk in een complexe samenleving. Dit zijn (jong)volwassenen met een forensische zorgtitel en een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met andere problematiek. Er is vaak sprake van een groot recidive risico en psychiatrische en/of psychosociale problematiek, schulden, verslaving, maar ook dakloosheid zijn veel voorkomende criminogene factoren. Met Homerun (ambulante) Forensische Zorg ondersteunen wij in opdracht van de reclassering cliënten in het stabiliseren van hun leven. Geef jij je collega’s hiervoor adviezen voor de juiste individuele aanpak, gebaseerd op jouw kennis en inzichten?

Homerun is een door Humanitas DMH zelf ontwikkelde methodiek waarbij er in fases gewerkt wordt aan herstel en stap voor stap een ‘homerun’ geslagen wordt. Binnen Rayon Noord zijn twee Forensische teams; Homerun Forensische Zorg Groningen met het werkgebied in de provincie Groningen, Drenthe en Friesland en Homerun Forensische Zorg Zwolle met het werkgebied in Overijsel, Twente en de Veluwe. Jij zult werkzaam zijn in het team Homerun Forensische Zorg Groningen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit uitgebreid worden naar het andere team. 

De Koningstraat in Ter Apel is in feite een langgerekt en knus woonerf. Humanitas DMH heeft er vier prachtige levensloopbestendige appartementencomplexen. Waar twintig jongere en oudere mensen wonen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Kloppend (zorg)hart is woonvorm 1 op nummer 27, waar zich de buurtkamer bevindt en de ruimte voor de nachtdienst. Vanuit hier is de zorg georganiseerd. De acht appartementen op dit adres zijn dan ook bestemd voor cliënten die intensieve zorg nodig hebben. Maar ook de – iets zelfredzamere – cliënten van de verderop gelegen woonvorm 2 en 3 kunnen 24/7 een beroep doen op deze zorg. Dat geeft een vertrouwd gevoel.  

De Eksterstraat en Heemborgh in Ter Apel zijn twee woonlocaties waarbij jong en oud door elkaar heen woont. Daarnaast wonen er ook cliënten in de wijk en zij worden op basis van VPT/MPT en beschermd wonen begeleid. De cliënten hebben een verstandelijke beperking, bijkomende problematiek en daarnaast wordt er persoonlijke verzorging uitgevoerd. De cliënten zijn in staat om hun hulpvraag uit te stellen. Deze locaties bieden 24 uurszorg.  

Inhoudelijk verantwoordelijk

Het aantal cliënten binnen de forensische zorg in Rayon Noord neemt toe. Voor je collega gedragsdeskundigen ben je dus erg welkom. Ook de teammanager, trajectcoördinatoren en begeleiders met wie je in begeleiding- en behandeldriehoeken werkt, kijken uit naar jouw expertise en sterke analyses. Werkend vanuit onze Humanistische kernwaarden, bied jij de medewerkers in het team de adviezen voor de effectieve aanpak waarmee zij de cliënt ondersteunen in het zetten van stappen naar een beter leven. Dat gebeurt in trajecten waar jij adviseert of inhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Wat belangrijk is, is het werken in de driehoek waarbij je samen optrekt in het maken van plannen en uitzetten van lijnen. Je vormt je een beeld waarbij risicotaxatie en het voorkomen van recidive centraal staan. En je zorgt voor goede (behandel)adviezen, bijvoorbeeld het inzetten van ‘AR op maat’ (Agressie Regulatie).

‘Bram voelt zich gelukkig en doet ertoe’ 

Je verricht goed werk voor onze cliënten en de samenleving. Maar we verwachten meer van je. Gelukkig maar, want je wilt zelf continu uitgedaagd worden en groeien in je vak. Met ons heb je de ambitie kwaliteitszorg te bieden, slim en vernieuwend. Daarom krijg je in onze informele, landelijke organisatie de ruimte om mee te denken over en te werken aan nieuwe methodieken en wetenschappelijk onderzoek. Samen met andere experts die dezelfde gedrevenheid hebben als jij. De nieuwe inzichten die je dit oplevert deel je weer met je collega’s in andere regio’s, soms ook in de vorm van trainingen. Daarnaast weet je een lerende setting te creëren en diverse behandelinstrumenten te implementeren in het team van jouw regio.  

Jij doet er toe!

Klinkt dit goed? Dan willen we toch nog even stilstaan bij de verantwoordelijkheid die je draagt. Want jouw advies heeft impact: op de cliënt, je collega’s en de samenleving. Dat kan ook risico’s meebrengen. Daarom moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 

Wat ga je doen?

 • Intakegesprekken met de cliënt en de trajectcoördinator in de forensische zorg of wonen 
 • Begeleiden van interne multidisciplinaire overleggen (In Ter Apel o.b.v. LACCS) 
 • Begeleiden van intervisie en deskundigheidsbevordering  
 • Consultatie en advisering van begeleiders en trajectcoördinatoren 
 • Uitvoeren van risicotaxaties, kortdurende behandeling en gedragsinterventies  
 • Regie voeren ten aanzien van de in het trajectplan opgenomen behandeldoelen.

Dit ben jij

 • Een academische opleiding tot psycholoog of orthopedagoog, bij voorkeur GZ-psycholoog/Orthopedagoog Generalist 
 • Deskundigheid op het gebied van LVB en behandeling  
 • Een onafhankelijke houding en in staat zijn snel te schakelen tussen individu, traject, keten en organisatie 
 • Reflectie, advies, intermenselijke zorg, opbouw en onderhoud relaties, je draait er je hand niet voor om. 

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistisch achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team, waar wij benieuwd zijn naar jouw ideeën en inbreng  
 • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 60/65 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 5.772,- 
 • Je hebt veel vrijheid in je werk en kunt thuiswerken indien mogelijk
 • Extra vrije tijd (PBL), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
 • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of WhatsAppen met Milou van de Molen (collega gedragsdeskundige) 06 – 53419851 of Marja Flikkema (collega gedragsdeskundige) 06 - 31637953 of de rayondirecteur Marieke Weersink 06-15226956 (je leidinggevende).
Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. We hopen je snel te ontmoeten. 
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. 

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!