FacebookLinkedIn

Gedragswetenschapper Ter Apel

Ter Apel

16 uur per week

Welkom bij Humanitas DMH, welkom in ons team! Ben jij orthopedagoog of psycholoog en toe aan een andere of volgende stap?

Dan zijn wij misschien wel de organisatie waar jij je talenten optimaal kan inzetten en kan doorgroeien. Een gedragsdeskundige vinden we niet 1,2,3 en jij vond ons misschien tot nu toe ook niet. Wel jammer want waarschijnlijk heb jij ons ontzettend veel te bieden en wij jou ook.

Over ons

Als humanistische organisatie stellen wij de mens centraal in alles wat we doen. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: eigen regie, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid. We geven ieder individu de ruimte om zich naar eigen vermogen en behoefte te ontwikkelen om zo een volwaardige plek in de samenleving te vinden en te houden. Ons motto is ‘Bram voelt zich gelukkig en doet ertoe’ waarbij Bram een cliënt kan zijn maar ook onze medewerker.

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers ondersteunen ruim 3.300 mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. 

De Koningstraat in Ter Apel is in feite een langgerekt en knus woonerf. De straat is aan fietsers en voetgangers, want auto’s doen een stapje terug. Humanitas DMH heeft er vier prachtige levensloopbestendige appartementencomplexen. Waar twintig jongere en oudere mensen wonen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Kloppend (zorg)hart is woonvorm 1 op nummer 27, waar zich de buurtkamer bevindt en de ruimte voor de nachtdienst. Vanuit hier is de zorg georganiseerd. De acht appartementen op dit adres zijn dan ook bestemd voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben. Maar ook de – iets zelfredzamere – bewoners van de verderop gelegen woonvorm 2 en 3 kunnen 24/7 een beroep doen op deze zorg. Dat geeft een vertrouwd gevoel.  

Heel in het kort wat je gaat doen 

Jij biedt de medewerkers in het team de effectieve aanpak waarmee zij de bewoners ondersteunen in het zetten van stappen naar een goed leven. Dat gebeurt in begeleiding en behandeling waar jij inhoudelijk verantwoordelijk voor bent. Wat belangrijk is, is het werken in de driehoek (Gedragsdeskundige – Manager – Coördinator) waarbij je samen optrekt. Je werkt niet alleen op afstand, je ziet de mensen waar het om draait zelf – letterlijk en figuurlijk. Je vormt je een beeld en zorgt voor goede (behandel)adviezen, gevraagd en ongevraagd. Je legt verantwoording af aan de rayondirecteur, dat is je leidinggevende, in praktijk werk je veel meer samen met de manager, het team en je collega gedragsdeskundigen.

Je staat inhoudelijk je ‘mannetje/vrouwtje’ en je schakelt makkelijk met degene die tegenover je zit. Je bent je goed bewust van je eigen instrument(en) en kunt daarop ook goed reflecteren. Vanuit je deskundigheid draag je bij en ben je verantwoordelijk voor beeldvorming ten aanzien van cliënten, begeleidingslijnen en de uitvoering van kortdurende behandeltrajecten. 

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een afgeronde opleiding tot gedragswetenschapper op WO-niveau en bij voorkeur een aantal jaren werkervaring 
  • Je draagt eindverantwoordelijkheid over de inhoud van de behandeltrajecten of begeleidingstrajecten 
  • Je draagt actief bij aan het “Goed Leven Gesprek” (het LACCS Multidisciplinaire overleg) dat voor alle cliënten wordt gehouden
  • Je neemt deel aan de teamvergaderingen en adviseert en coacht op inhoudelijke onderwerpen 
  • Je bent daadkrachtig, proactief en initiatiefrijk en je kunt moeiteloos aanvoelen wat nodig is op welk moment voor de cliënten, het team van begeleiders en de verwanten.

Wat bieden wij jou?  

  • Een afwisselende en zingevende baan met uitdagende doelgroepen
  • Werken in een team van enorm bevlogen en enthousiaste collega’s
  • Veel vrijheid, en de ruimte om te bouwen aan zorg 
  • Prima arbeidsvoorwaarden, FWG 60, cao GHZ (maximaal €4.905,-)

Wil je meer weten?

Mogelijk heb je nog vragen, dat begrijpen wij goed. Je kunt ze stellen door te bellen of te whatsappen met Dionne Kliffen, gedragsdeskundige (06 – 54 76 21 24) of Milou van der Molen, gedragsdeskundige (06 – 53 41 98 51). Of contact opnemen met Marieke Weersink, rayondirecteur (06 1522 69 56).

Het is ook mogelijk om langs te komen, zo kun je direct de Humanitas DMH-sfeer proeven en kun je al aardig inschatten of je op je plek zult zijn binnen onze organisatie. Of je nu belt of bij ons langskomt, we vertellen je graag waar we mee bezig zijn! 

Als je enthousiast bent schrijf ons dan een krachtige korte motivatiebrief en voeg je cv bij. Door op ‘solliciteren’ te drukken bovenaan de vacaturetekst kun je vervolgens heel simpel jouw cv en motivatiebrief uploaden. Deze vacature staat open tot we onze nieuwe collega gevonden hebben, als je gekwalificeerd bent nodigen we je zo snel als mogelijk uit voor een kennismaking.

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!