EmailTwitterFacebookLinkedIn

Assistent begeleider woonlocatie Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur per week

Kleur jij graag buiten de lijntjes? Wij hebben kaders, maar vooral ook de vrijheid om deze functie zelf vorm te geven. Past dat bij jou? Wie weet zijn wij een match! 

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

De locatie

Voor een letterlijk kijkje op de locatie en kennismaking met collega's, kun je deze vlog bekijken: https://vimeo.com/281233384.

Klarinetweg 3-5 is een woonlocatie waar 13 volwassen cliënten wonen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en intensieve gedragsproblematiek. Voor deelname aan het dagelijks leven hebben de cliënten 24 uur per dag begeleiding en behandeling nodig. De nadruk ligt op het individu in de groep en op het begeleiden vanuit individuele programma’s. De begeleidingsbehoefte is gericht op: hulp, overname, toezicht, sturing en stimuleren. Het begeleidingsdoel is voornamelijk stabiliseren en/of verder ontwikkelen, de begeleiding is voortdurend in de nabijheid. Op deze locatie wordt gewerkt met de LACCS visie. De letters van LACCS staan voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding. Al deze ingrediënten dragen bij aan het welbevinden van onze cliënt. Als (coördinerend) begeleider is het belangrijk dat jij deze LACCS visie onderschrijft, en deze uitdraagt in jouw werkzaamheden.  

Gedrag mag er zijn  

Als assistent begeleider ben je het dagelijks aanspreekpunt voor onze bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. ADL is een essentieel onderdeel van jouw takenpakket. De groep kan pittig zijn door moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit gedrag mag er zijn, als assistent begeleider weet jij dit in goede banen leiden. Dit aan de hand van duidelijke begeleidingslijnen en ondersteuning van collega’s.  Je hebt aandacht en tijd voor onze cliënten en kan aansluiten bij hun belevingswereld. Daarnaast heb jij een signalerende functie en trekt bij collega’s aan de bel als dat nodig is.  

Behouden van eigen regie 

Je werkt op onze woonlocatie met een leuk en betrokken team. Samen met de coördinator wonen en (assistent) begeleiders zorg je voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin bewoners prettig kunnen leven. Structuur, vaste afspraken, leefregels en grenzen, maar met oog voor het behoud op eigen regie is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Dat vraagt veel van je sociale vaardigheden: empathisch en activerend naar de bewoners en verbindend naar andere organisaties, verwanten én de buurt. Door jouw dagelijkse contacten met bewoners heb je een waardevolle en gewaardeerde inbreng in de aanpak van de begeleiding.  

Wat breng jij mee?

  • Minimaal een zorggerelateerde mbo 3 opleiding  
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroep van de woonlocatie
  • Ervaring met de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag 
  • Je bent alert op veranderend gedrag van bewoners en op groepsprocessen 
  • Je kunt en wilt onregelmatige diensten draaien (geen nachtdiensten). 

Wat bieden wij jou?

  • Een gezellig, collegiaal en professioneel team 
  • Een plek waar ontwikkeling mogelijk is en jij daar een bijdrage aan kan leveren 
  • Een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de bewoner  
  • Een LACCS opleiding (mocht je deze nog niet hebben) 
  • Prima arbeidsvoorwaarden, fwg 35 afhankelijk van diploma en ervaring (CAO GHZ).  

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud van deze functie? Bel dan met Laura Davids, 06-53684949. Voor meer informatie over de procedure bel je met Jowendy van der Graaf, 06-13581271. 

Solliciteer voor 1 september 2019.  Wie weet tot snel!

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.