FacebookLinkedIn

Persoonlijk begeleider Het Zamen, Den Haag

Den Haag

16 - 32 uur

In Hartje Den Haag wacht jou, als persoonlijk begeleider van ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking een mooie en afwisselende taak: een combinatie van begeleiden, ADL-zorg en verpleegtechnische handelingen. Kom jij het leven van onze cliënten zo comfortabel mogelijk maken? Dan ben jij onze match!

Over ons

Wij geloven in een inclusieve samenleving, in een wereld waarin iedereen ertoe doet. En dat laten wij zien op onze mooie locatie Het Zamen, midden in Den Haag. Het Zamen bevindt zich in een groot gebouw vol reguliere ouderenzorg van stichting Eykenburg. Op twee verdiepingen bieden wij zorg aan 24 cliënten in de leeftijd van 45 - 85 jaar. Zij hebben een licht tot matig verstandelijke beperking met somatische aandoeningen. Het cognitieve niveau van de cliënten ligt tussen de drie en elf jaar. Bij een aantal is er ook sprake van ernstige psychosociale problematiek. Er zijn ook cliënten die helemaal zelfstandig wonen in een appartement. Zij redden zichzelf nog heel goed, maar als het nodig is, kunnen ze ons altijd bereiken. 

De ondersteuning, begeleiding en zorg is bij elke cliënt anders, wat je werk in Het Zamen heel gevarieerd maakt. Sommige cliënten worden geholpen bij de ADL, andere cliënten kennen daarin veel meer zelfstandigheid. Gezien de leeftijd van onze cliënten, spelen er toenemende gezondheidsproblemen. Maar vergis je niet, de cliënten zijn nog steeds actief. De één gaat overdag de deur uit naar de dagbesteding of de sociale werkplaats en de ander gaat in Het Zamen aan de slag. En aan het einde van de dag komt iedereen weer samen op de woongroep om er te eten en een leuke avond van te maken.

Neem vast een kijkje op onze mooie locatie:

Bij ons doe jij ertoe!

Werken met mensen met een licht verstandelijk beperking is werken vanuit je hart. Onze cliënten hebben, net als ieder ander, behoefte aan aandacht en een vriendelijk woord. Ze hebben jouw hulp en ondersteuning nodig. Echt contact, gezien worden en betrouwbaarheid zijn belangrijk om je te kunnen vertrouwen. Als je eenmaal die mooie band hebt opgebouwd met de cliënten, ervaar je ook de mooiste reacties. Zo kan jij een waardevolle bijdrage leveren aan de kleine stapjes die zij in het leven zetten.

Je stelt, als persoonlijk begeleider, met ondersteuning van de gedragsdeskundige, een doelgericht cliëntplan op. Klein, realistisch, maar zeer waardevol voor alle betrokkenen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering, evaluatie en bijstelling van dit plan. Daarnaast heb je oog voor de vraag van de cliënt en zijn/haar verwanten. Je bent verantwoordelijk voor een prettig leefklimaat en werkt volgens de LACCS attitude. 

Tijdens je werkzaamheden zal je intensief samenwerken met je collega’s in het team. Je stuurt hen aan in de uitvoering. Als jij het leuk vindt om veranderingen teweeg te brengen en met je team ervoor te gaan, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Dit ben jij

Uiteraard heb jij de drive én het geduld om onze cliënten – vanuit hun wensen en mogelijkheden – vooruit te helpen. Je communiceert op elke niveau even makkelijk, of het nu de cliënten, collega’s of ketenpartners zijn, je bent duidelijk en toegankelijk. Bij jou voelt iedereen zich op zijn gemak. Voor de dagelijkse verzorging van cliënten draai je je hand niet om. Je bent scherpzinnig: niet alleen heb je gevoel voor humor, je hebt ook oog voor detail en signaleert snel veranderingen bij cliënten. Je vindt het leuk om je kennis over te brengen en (in de toekomst) stagiaires en leerlingen te begeleiden.

Verder vragen wij van jou:

  • Een afgeronde zorggerelateerde mbo 4 opleiding
  • Ervaring met ADL-zorg
  • Onregelmatig werken (zowel doordeweeks als in het weekend, geen nachtdiensten).

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistisch achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

  • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team, waar wij benieuwd zijn naar jouw ideeën en inbreng  
  • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
  • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 40 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 3.154,-
  • Extra vrije tijd (PBL), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
  • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
  • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of WhatsAppen met één van onze HR adviseurs werving & selectie: Jennifer van Oorschot (06-15595244) of Iris Klok (06-29681266). 
Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. Dan hopen we je snel te ontmoeten!
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is.  

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!