EmailTwitterFacebookLinkedIn

Trajectbegeleider Homerun FZ Drechtsteden

Dordrecht

28-32 uur

Voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is het een uitdaging om zich staande te houden in onze complexe samenleving. Wanneer zij geen grip weten te krijgen op hun leven kunnen zij problemen ontwikkelen op meerdere levensgebieden. Denk hierbij aan schulden, criminaliteit en/of verslaving. Word jij de nieuwe trajectbegeleider die deze (jong)volwassenen gaat begeleiden zodat zij weer grip op hun leven krijgen.

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

Een betere toekomst! 

Niet iedereen redt zich even makkelijk in een complexe samenleving. Denk aan (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en forensische problematiek (grensgebied tussen ggz, gehandicaptenzorg en justitie). Zij lopen gemakkelijker in de valkuilen van bijvoorbeeld schulden, criminaliteit en verslaving.

Bij Homerun helpen, ondersteunen en coachen we cliënten met een licht verstandelijke beperking aan de hand van een individueel trajectplan. Je helpt de cliënt te werken aan zijn/haar sociale redzaamheid, een netwerk op te bouwen en de regie over zijn/haar leven te pakken en te behouden. We werken middels een integrale aanpak. Als trajectbegeleider onderhoudt je het contact met de cliënt en bedenk je creatieve oplossingen. Daarnaast maak je volop gebruik van jouw open vaardigheden en flexibele instelling. Je weet de cliënt goed te motiveren en te stimuleren. Je werkt outreachend en flexibel, veelal in de directe leefomgeving van de cliënt. Op deze manier kan de cliënt weer grip krijgen over het eigen leven,?hoe moeilijk de startsituatie ook is. Neem jij plaats op de slagplaat om een Homerun te slaan in Drechtsteden.

Pionieren voor de LVB cliënten

Wij zijn werkzaam binnen de ambulante forensische zorg en in de penitentiaire inrichting Dordrecht. Als trajectbegeleider ben jij de pionier die laat zien dat het werkt. Allereerst voor de cliënten zelf. In een driehoek met gedragsdeskundige en trajectcoördinator maak je afspraken over het traject. Binnen de driehoek heb jij het directe contact met de cliënt, observeer en monitor je risico’s (criminogene factoren) en gedragsverandering met als doel het voorkomen van recidive.  

Kwaliteiten effectief inzetten 

Je bent ondernemend, activerend, hebt lef en daadkracht. Je vind het een uitdaging om met multiproblematiek om te gaan. Je staat stevig in je schoenen, maar kan meebewegen waar nodig. Je weet waar je sterke en zwakke kanten liggen waardoor zelfreflectie bij jou vanzelfsprekend is. Je kunt een situatie positief ombuigen en je stelt je flexibel en nieuwsgierig op. Je kan de balans tussen vertrouwde en veilige nabijheid en gepaste afstand bewaken. Je bent in staat om de persoon achter het gedrag te zien. Jouw ervaring is ruimer dan alleen wat is opgedaan in de zorg. Je neemt levenservaring met je mee en weet te handelen vanuit gezond verstand. Je bent een collega die vanuit zijn/haar persoonlijkheid en probleemoplossend vermogen in staat is om buiten de gebaande paden te denken en te handelen. Structuur aanbrengen is vanzelfsprekend en steeds met de intentie tot loslaten. Dit vereist grote flexibiliteit en een ondernemende kijk binnen de zorg samen met de cliënten. 

Wat breng jij mee?

 • Ervaring met cliënten met een licht verstandelijke beperking en multiproblematiek
 • Ervaring met ggz problematiek
 • Een afgeronde zorg gerelateerde hbo opleiding
 • Flexibiliteit, geen 9.00 -17.00 mentaliteit
 • Je bent bereid tot reizen en hebt beschikking over een auto en rijbewijs B. 

Wat bieden wij jou?

 • Een fijn groeiend team met steeds opnieuw nieuwe uitdagingen
 • Werk waar geen dag hetzelfde is
 • Uitdaging in diversiteit van LVB cliëntvragen
 • Een telefoon en laptop in bruikleen
 • Prima arbeidsvoorwaarden, CAO GHZ,FWG 45
 • Een jaar contract met uitzicht op een vast contract. 

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud van deze functie neem dan contact op met Danisha Gokoel, trajectcoördinator, 06-83075374 of Jasper de Jong, trajectcoördinator, 06-13847852. 

Wij kijken uit naar jouw reactie! Stuur ons voor 5 juli 2019 je motivatie en cv. 

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.