FacebookLinkedIn

Trajectbegeleider Jeugd & Gezin Utrecht

Utrecht

Regio Lekstroom

Uren in overleg

Ons team biedt jeugdigen en ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB) of moeilijk verstaanbaar gedrag en multiproblematiek ondersteuning bij de opvoeding en het bevorderen van de zelfredzaamheid. Klinkt dat als een mooie uitdaging? Dan kijken we samen met jou hoe wij jouw talenten in kunnen zetten. Je krijgt van ons het vertrouwen en vrijheid om deze complexe doelgroep te ondersteunen op de manier zoals jij dat het beste kan. Dus, kom jij ons team versterken en onze cliënten de juiste (gezins)ondersteuning bieden? 

Over ons

Jeugd of ouders met een LVB of moeilijk verstaanbaar gedrag hebben het nog niet zo makkelijk in onze complexe samenleving. Dat kan leiden tot meervoudige problemen zoals; opvoedproblematiek,  schoolverzuim, schulden, criminaliteit, veelvuldig gamen, overlast gevend gedrag, verslaving en psychische problemen. Met de inzet van Homerun ondersteunen we jeugdigen en ouders om hun leven weer op de rit te krijgen. In de regio Utrecht en Lekstroom biedt ons Homerunteam specialistische jeugdhulp in samenwerking met ketenpartners zodat de client zijn/haar doelen kan bereiken.

Wat ga je doen?  

Als trajectbegeleider werk je gedurende het traject samen met trajectcoördinator en gedragsdeskundige om cliënten de juiste zorg te bieden. Je bent veel alleen op pad en onderhoudt het contact met de cliënten en hun netwerk en bedenkt creatieve oplossingen. Jij bent in de trajecten de “spin in het web”. Daarnaast maak je volop gebruik van jouw open-mind setting en flexibele instelling. Je weet cliënten goed te motiveren en te stimuleren. Hierbij draag je de kernwaarden van Humanitas DMH uit naar iedereen met wie je contact hebt. En welke taken horen hierbij?  

 • Je ondersteunt de jeugdige of het gezin in het werken aan de gezamenlijk opgestelde doelen (op diverse leefgebieden zoals financiën, huisvesting, dagbesteding etc.)
 • Je doorloopt samen de methodische cyclus (plan, evalueren, bijstellen) & de honken om uiteindelijk een Homerun te slaan
 • Gedurende het traject neemt risicomanagement en gedragsverandering een centrale plek in 
 • Je begeleidt de cliënten in hun eigen leefomgeving en werkt wijkgericht
 • Je zet je actief in voor projecten in het Utrechtse, waaraan het Homerunteam verbonden is.

Dit ben jij

Je staat stevig in je schoenen en bent in staat de persoon achter het gedrag te zien. Je brengt verbinding in ons team, toont enthousiasme en hebt gevoel voor humor, om de soms complexe casuïstiek te relativeren. Natuurlijk weet je waar je sterke en zwakke kanten liggen, want je vindt het net als wij belangrijk om op je eigen gedrag en werk te reflecteren. Je wandelt graag buiten de gebaande paden, bent een kei in het stellen van prioriteiten waarbij je de diverse belangen laat meewegen. Verder neem je mee: 

 • Een afgeronde hbo-opleiding
 • Werken met jeugd en ouders met een LVB en/of moeilijk verstaanbaar gedrag is je niet onbekend
 • Je hebt ervaring in het werken met gezinssystemen
 • Je hebt een SKJ-registratie of werkt mee aan een intern praktijkprogramma ten behoeve van een SKJ-registratie.

Dit bieden wij jou

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wij geloven namelijk in de kracht van een vitale en gezonde blije medewerker. Zo kan jij echt het verschil maken binnen HDMH. Onze humanistische achtergrond is voelbaar en zit in ons DNA en dat maakt dat wij oprecht in jou als mens geïnteresseerd zijn. En dat dragen wij ook uit in onze dienstverlening. Samen, naast elkaar en vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid in alle vrijheid. 

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team, we zijn benieuwd naar jouw ideeën en inbreng  
 • We werken in alle vrijheid met een inspirerende aanpak die uitgaat van de beleefwereld van de cliënt 
 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 45 cao gehandicaptenzorg, maximaal € 3.640,- 
 • Extra vrije tijd (balansverlof), een goede pensioenregeling, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot bijdrage aan je sportabonnement, privé laptop of telefoon  
 • En we bieden je volop opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Vragen stellen mag altijd. Je kan altijd even bellen of whatsappen met Marije den Boer 06-53684913 (manager) of Anja van Bommel 06-15862190 (coördinator).
Een lange brief hoef je ons niet te schrijven. Geef kort aan wat je komt brengen, waar jij enthousiast van wordt en natuurlijk ook wat je bij ons komt halen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het kan dus zijn dat deze vacature al voor de einddatum vervuld is. 

Tot snel!

Is deze vacature toch net niet wat jij zoekt? Maar ken je wel iemand die hierop past? Stuur hem dan gerust door in je eigen netwerk.

Een noot voor externe bureaus: wij zijn zelf in staat onze vacatures ingevuld te krijgen, bellen of mailen voor bemiddeling is dus niet nodig!