EmailTwitterFacebookLinkedIn

Woonbegeleider EMB, Barendrecht

Barendrecht

24-32 uur

Echt contact maken en samen stappen zetten, waardevol voor onze cliënten èn voor jou als begeleider! 

Wie zijn wij?

Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Meer dan 1.400 medewerkers en vrijwilligers helpen ruim 3.000 mensen met een verstandelijke beperking of gedragsprobleem. Onze mensen werken met veel vrijheid in een informele omgeving aan daadwerkelijk betere zorg. Gebaseerd op humanistische waarden.

De locatie

Op onze locatie in Barendrecht (Klarinetweg 12-14) wonen mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Onze bewoners hebben, net als ieder ander, behoefte aan een optimale ontwikkeling hoe klein deze soms ook is. Zij zijn niet in staat om zelfstandig de wereld te ontdekken en ervaringen op te doen. En dus hebben zij jouw hulp nodig om de wereld naar hen toe te brengen, natuurlijk met de hulp van familie en verwanten. Samen creëren jullie een begrijpelijke, uitdagende en veilige wereld.

Onze bewoners zijn in bijna alle dagelijkse handelingen de hele dag afhankelijk van anderen. Hun beperkte communicatiemogelijkheden vragen iedere dag weer het uiterste van jouw creativiteit om met hen in contact te komen. Echt contact en elkaar zien en vertrouwen is belangrijk om je te kunnen vertrouwen. Maar als je eenmaal die mooie band hebt opgebouwd ervaar je ook de mooiste reacties. Zo kan jij een  bijdrage leveren aan de kleine stapjes die zij in het leven zetten!

Waardevol werk

Jij als begeleider kan door jouw investering in het maken van contact en het scheppen van een vertrouwensband met onze cliënten stappen zetten. Kleine stappen, maar wel hele belangrijke stappen die echt verschil maken. Daarnaast verwachten we van jou als begeleider dat jij naast het bieden van begeleiding, het ook niet erg vindt om fysiek werk te verzetten aangezien een groot deel van de bewoners rolstoelafhankelijk is. Uiteraard ondersteund door hulpmiddelen. Ook kan het voorkomen dat er verpleegtechnische handelingen uitgevoerd worden. Op deze locatie zijn verwanten nauw betrokken, daarin weet jij je weg te vinden. Ook met andere disciplines wordt er samengewerkt, zoals een gedragsdeskundige en proberen we het meest haalbare met de cliënt te bereiken. De stappen die je zet worden vastgelegd in een trajectplan. Als begeleider draag je tevens zorg voor de uitvoering van de methodische cyclus in samenspraak met je collega’s. 

Jij maakt het verschil

Bij ons kun je jouw kennis en ervaring optimaal inzetten. Je krijgt de ruimte en de vrijheid om cliënten te helpen op jouw manier. Vanuit jouw ervaring en jouw drijfveren als mens. Want ieder mens is uniek; uniek in mogelijkheden, uniek in gedrag, etc. Jij voelt als geen ander aan wat iemand nodig heeft en weet daar op een juiste manier op in te spelen. We werken vanuit het LACCS-programma. Ken je die niet? Dat is geen probleem. Ook kennis en ervaring van andere programma’s of visies is welkom, bijvoorbeeld triple-C. De mensen die bij ons werken doen dit vanuit grote passie. 

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding HBO of HBO-V, maar ook met een zorg gerelateerde MBO niveau- 4 opleiding ben je welkom
  • Je ziet kansen en bent in staat aan te voelen wat nodig is, jij wilt het beste er uithalen en dat doe je met veel geduld
  • Het is voor jou geen probleem dat het werk fysiek best iets van je vraagt en dat je onregelmatig moet werken (geen nachtdiensten)
  • Jij pakt de vrijheid en ruimte die je krijgt om je werk te doen met beide handen aan
  • Je hebt humor en kunt goed relativeren.

Wat bieden wij jou?

  • Een team dat werkt vanuit passie
  • Een opleiding in de LACCS-methode (mocht je deze nog niet hebben)
  • Oog voor onze medewerkers en hun professionele en persoonlijke ontwikkeling
  • Bruto uitruilmogelijkheden, zoals de aanschaf van een device of sporten
  • Een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een salaris CAO GHZ, FWG 40 of 45 (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen, bel dan met Alies van der Linden, teammanager, 06-11259704 of met een collega van de locatie 0180 – 691741.

Voor meer informatie over de procedure bel of app je met Jowendy van der Graaf, Werving & Selectie, 06-13581271.

We verwelkomen je graag als collega in ons team en zien graag jouw motivatie en CV tegemoet voor 1 oktober! Tot snel?

Let op: Wanneer je al eerder gesolliciteerd hebt, log dan eerst in met je inloggegevens.